رمان آدلف را می توان به اعتبار نوع مفاهیم و نقاط نظر مطرح شده، اولین رمان روانشناختی نو نامید که توسط بنژامن کنستان نوشته شده است.کنستان نویسنده و فعال سوئیسی که زمان زیادی را نیز در فرانسه به سر برد و در همان جا نیز درگذشت،به لحاظ ی از طرفداران و بنیان گذاران لیبرالیسم (آزادی خواهی با قوانین خاص خصوصا آزادی شخصی) بود و طبیعتا مخالف ناپلئون و حکومت سلطنتی. اما از طرفی به انقلاب فرانسه نیز انتقادات جدی مطرح می کرد که نشان از تفکر واگرا و جامع وی به ت بود.

در زمینه نوشتن کنستان مقاله ها و یادداشت های زیادی دارد اما تنها رمان او، آدلف است. این رمان که گاه آن را برگرفته از تجربه شخصی کنستان می دانند داستان مردی را به تصویر می کشد که هم شخصیت خودشیفته دارد و هم طبیعتی ضعیف که با همین ویژگی ها در جامعه آن روز که پر از افکار قالبی و کلیشه ای است عاشق زنی ده سال بزرگتر از خود می شود و طی رمان به فراز و نشیب های این رابطه و تجارب ذهنی به شیوه ای ساده اما دقیق و روانشناختی پرداخته می شود. این کتاب توسط مینو مشیری ترجمه شده و نشر ثالث آن را چاپ کرده است.

جملاتی قابل تامل از کتاب :

چقدر هنگامی که بی طرف هستیم، عادل می شویم! هر که هستید هرگز منافع قلبی خود را به دیگری نسپارید؛ فقط قلب انسان است که می تواند مدافع خوبی برای خود باشد: فقط دل انسان است که می تواند وکیل مدافع خود باشد: فقط دل می تواند در ژرفای زخم خود نفوذ کند؛ ورنه هر واسطه ای داور می گردد؛ تجزیه و تحلیل می کند، مصالحه می کند، بی تفاوتی را درک می کند، آن را ممکن می شناسد، آن را گریز ناپذیر می نامد و در نهایت حیرت می بینیم این بی تفاوتی برایش موجه و قابل بخشش می گردد».


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها